Verklaring over de ophef omtrent veiligheid van springkussens

vrijdag 6 januari 2023 door Wilfred

Om optimaal te genieten van springkussens is veiligheid zeer belangrijk. Recentelijk is er echter een discussie gaande over de veiligheid van springkussens. Door de berichtgeving lijken springkussens gevaarlijker te zijn dan vroeger. Wij hebben veel vragen gekregen over of springkussens veilig zijn of niet. Wij begrijpen de zorgen heel goed en leggen graag uit wat Springkussenverhuur De Peel doet om de veiligheid van onze springkussens te waarborgen.

 

Discussie omtrent veiligheid van springkussens

De afgelopen tijd is er veel ophef ontstaan over de veiligheid van springkussens. Er gebeuren steeds vaker ongelukken met opblaasbare attracties. RTL Nieuws meldt dat vorig jaar 2200 mensen op de eerste hulp waren beland na een val van een luchtkussen. Een toename van bijna 60% in vergelijking met 2008, toen ging het nog om 1400 mensen. Echter ook de populariteit van springkussens is gegroeid. Het precieze aantal springkussens in omloop is niet bekend echter is er wel een groei van 200 naar 400 verhuurders.

 

Worden springkussens steeds gevaarlijker?

Uit de berichten lijkt het dus alsof springkussens steeds gevaarlijker zijn. Ongelukken met springkussens worden echter vaak veroorzaakt door het niet naleven van veiligheidsmaatregelen. Het zijn doorgaans niet de springkussens zelf die het gevaar vormen, maar de manier waarop men ermee omgaat. Zijn de kussens bijvoorbeeld verankerd? Wordt er toezicht gehouden op kinderen die spelen op de springkussens? Door het naleven van veiligheidsregels kun je al een groot deel van de zorgen wegnemen. Maar de eerste veiligheidscheck is of een kussen door een erkende keuringsinstantie is gekeurd en daarmee voorzien van een certificaat.

 

Multiplay springkussen

Met name het populaire Multiplay springkussen zou gevaarlijk zijn door het ontwerp van het kussen. Multiplay springkussens zijn een type springkussen met extra elementen, zoals opblaasbare obstakels, tunnels en glijbaan. Ze komen voor in verschillende vormen, zoals een krokodil, leeuw of olifant. Volgens RTL Nieuws vormen de extra elementen een gevaar, omdat daar sneller ongelukken mee gebeuren. De veiligheid van het Multiplay-springkussenmodel wordt door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit onderzocht. Wij nemen dit nieuws serieus en wachten af op de uitkomst van het onderzoek van NVWA. Dit model is reeds gekeurd en voorzien van een certificaat. De vraag is dus of de normen die worden gehanteerd scherp genoeg zijn.

springkussen-krokodil-multiplay-huren

 

Zijn onze springkussens veilig?

Springkussenverhuur Nederland hecht veel waarde aan het naleven van strenge veiligheidsmaatnormen. Al onze springkussens voldoen aan de Nederlandse veiligheidsvoorschriften. Ieder type kussen die wij verhuren wordt uitgebreid getest en gecontroleerd. Wij verhuren geen springkussens zonder Nederlands certificaat. Wij volgen het nieuws over springkussencertificaten nauwlettend en reageren onmiddellijk bij eventuele wijzigingen.

 

Wat doet Springkussenverhuur aan veiligheid?

Zoals hierboven vermeld, verhuren wij enkel gecertificeerde luchtkussens. Daarnaast zorgen wij ervoor dat haringen standaard mee worden geleverd om het kussen te verankeren. Dat zorgt ervoor dat het kussen optimaal stabiel blijft en niet om kan waaien. Wij geven het advies om te allen tijde toezicht te houden op de springkussens en wij bieden de mogelijkheid om de attracties met begeleiding te huren. Tevens adviseren wij de luchtkussens op een zachte ondergrond te plaatsen. Bovendien benadrukken wij het belang van veiligheid door regelmatig tips en informatie over de veiligheid van springkussens te geven op onze blog.

 

Springkussens huren

Wij vragen onze huurders om veiligheid altijd voorop te stellen bij het gebruik van onze springkussens. Wanneer men de veiligheidsregels naleeft, zorgt het gebruik van springkussen voor veel vreugde. Onze ervaring leert dan ook dat springkussens vooral voor plezier zorgen onder onze huurders.

Meer informatie

Mocht je na het lezen van dit blog nog vragen hebben. Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers van de klantenservice. Zij helpen je graag verder!


Over de auteur

Meer blogs

Een reactie toevoegen